ارتودنسی دندان نهفته
وجود دندان های نهفته به عنوان یکی از مشکلات مهم در دهان و دندان ها است که ممکن است پدید بیاید، دندان نهفته در فک می تواند باعث فشار به ریشه دندان های دیگر شده و در نتیجه باعث تحلیل ریشه ی آنها شود . همچنین میتواند اطراف تاج دندان نهفته کیست تشکیل شود که به جراحی فک و خارج کردن کیست احتیاج است.
در این مقاله به شرح ارتودنسی دندان نهفته، انواع دندان نهفته و دلایل ایجاد آن و نکته های مهمی در این زمینه می پردازیم.
دندان نهفته
دندان نهفته، به دندانی گفته می شود که بیش از دو سوم ریشه آن تشکیل شده باشد ولی هنوز به داخل دهان رویش نیافته باشد. عوامل متعددی باعث نهفته ماندن دندان در فک و عدم رویش ان به داخل دهان میشود از جمله ضربه به دندانهای شیری ،کمبود فضا در قوس دندانی،انحراف دندان از مسیر صحیح رویش آن،بیماری های متابولیک و سیستمیک،و…
انواع نهفتگی دندان ها
در نوع اول دندان نهفته در قسمت بافت نرم لثه باقی می ماند و به دلایل متعددی از جمله لثه فیبروزه یا سفت نمی تواند از میان ان به داخل دهان رویش یابد.
در نوع دوم دندان نهفته در سطح لول استخوان باقی می ماند و امکان رشد و خارج شدن از لثه را نخواهد داشت.
در نوع سوم، دندان نهفته کاملا در استخوان فک قرار دارد و به سطح استخوان نرسیده است، در واقع در این نوع، دندان نهفته به لثه نمی رسد.
کدام دندانها بیش از همه دچار نهفتگی میشوند؟
1)دندان نیش
یکی از شایع ترین دندان هایی که ممکن است دچار نهفتگی شود، دندان نیش است،به خصوص دندان نیش فک بالا.
زمان رویش دندان نیش معمولا در سنین ۱۰ الی ۱۲ سالگی است، اگر سن کودک از این محدوده سنی گذشته است و هنوز دندان نیش رویش نیافته است باید به نهفتگی این دندان شک کرد.
2)دندان عقل
سن رویش دندان عقل ۱۷ الی ۲۰ سالگی، است.این دندان ممکن است به دلایل متعددی مانند کوچک بودن فک یا انحراف ان از مسیر رویش صحیح دچار نهفتگی در فک شود.
دلایل ایجاد ناهنجاری دندان نهفته
شایع ترین دلیل به وجود آمدن دندان نهفته، کافی نبودن فضای رویش دندان ها در دهان می باشد.همچنین ممکن است از طریق عوامل ژنتیکی این ناهنجاری از والدین به فرزندان به ارث برسد .وجود دندانهای اضافه و یا لثه فیبروتیک و سفت نیز یکی از عوامل نهفتگی دندانهاست.
بدون دیدگاه